Woning in Nieuw-West gesloten na vondst van drugs

In een recente actie tegen drugshandel heeft burgemeester Halsema een woning in Nieuw-West voor drie maanden gesloten. De politie ontdekte in de woning aan de Leendert Valstarhof een aanzienlijke hoeveelheid drugs, waaronder 119 kilo cocaïne en 2 kilo amfetamine.

Ernstig gevaar voor openbare orde en veiligheid

Volgens de gemeente vormt de woning een ernstige bedreiging voor de openbare orde en veiligheid. De aanwezigheid van dergelijke hoeveelheden drugs wijst op een systematische en grootschalige overtreding van de Opiumwet. De gemeente heeft daarom besloten om de woning tijdelijk te sluiten.

Enkele bewoner betrokken bij drugshandel

Uit politieonderzoek blijkt dat er één persoon stond ingeschreven op het adres van de woning. Deze persoon woonde ook daadwerkelijk in de woning en is vermoedelijk betrokken bij de drugshandel. Verdere details over de identiteit van de bewoner of mogelijke arrestaties zijn nog niet bekendgemaakt.

Heropening alleen bij bijzondere omstandigheden

De woning blijft voorlopig voor drie maanden gesloten. Burgemeester Halsema heeft aangegeven dat de woning alleen zal worden heropend als er sprake is van zeer bijzondere nieuwe omstandigheden. Het is nog onduidelijk wat deze omstandigheden zouden kunnen zijn.

Deze actie maakt deel uit van een bredere inspanning van de gemeente en de politie om drugshandel en gerelateerde criminaliteit in de stad aan te pakken. Het sluiten van woningen waar drugs worden gevonden, is een van de maatregelen die worden genomen om de openbare orde en veiligheid te waarborgen.

Plaats een reactie