Woningbewoonster in Noord geteisterd door stank en rioolvliegjes

Myrthe, een bewoonster van een woning in Noord, heeft al meer dan vijf weken te maken met een ondraaglijke stank en een plaag van rioolvliegjes in haar huis. De oorzaak lijkt een gesprongen riool te zijn, mogelijk bij haar of bij een van haar buren. De stank is zo overweldigend dat het haar sociale leven beïnvloedt, aangezien ze zich schaamt om gasten uit te nodigen zonder hen vooraf te waarschuwen.

De bron van de stank

Volgens Myrthe Hollander komt de stank voornamelijk uit de badkamer, specifiek uit het doortrekpaneel van het toilet en het stopcontact. Om de geur enigszins te beperken, heeft ze deze gebieden afgeplakt. De aanhoudende stank en de aanwezigheid van de rioolvliegjes hebben haar woonsituatie ondraaglijk gemaakt.

Reactie van de woningcorporatie

De woning waar Myrthe in woont, is twee jaar geleden opgeleverd door woningcorporatie Lieven de Key. Ondanks herhaalde klachten van Myrthe en andere bewoners, heeft de corporatie wekenlang geen actie ondernomen. Een woordvoerder van De Key heeft vandaag gereageerd op de situatie, waarbij hij erkende dat de problemen eerder aangepakt hadden moeten worden. Hij gaf aan dat er sprake was van miscommunicatie met de partner die het probleem zou verhelpen, wat heeft geleid tot vertraging in de afhandeling van de klacht.

Op zoek naar een oplossing

Vandaag hebben twee monteurs een bezoek gebracht aan Myrthe’s woning aan het Ludovicus Imminkpad. Ze hebben een speciale rooktest uitgevoerd om de bron van de stank te lokaliseren, maar dit heeft nog geen duidelijke oorzaak opgeleverd. De Key heeft aangegeven in gesprek te willen gaan met de bewoners over mogelijke compensatie voor de overlast.

Terwijl de zoektocht naar de oorzaak van de stank en de vliegjes voortduurt, blijft Myrthe hopen op een snelle oplossing zodat ze haar normale leven weer kan oppakken.

Plaats een reactie