Wooncoöperatie De Nieuwe Meent Overwint Financiële Hordes

Na een lange en uitdagende periode van financiële onzekerheid, is de bouw van wooncoöperatie De Nieuwe Meent eindelijk klaar om van start te gaan. De initiatiefnemers hebben de financiering rondgekregen voor de bouw van 40 woningen in de Watergraafsmeer, Amsterdam. De bouw zal uiterlijk op 1 december beginnen.

Financiële Struggles Overwonnen

Vorige week werd een belangrijke mijlpaal bereikt toen de initiatiefnemers een hypotheekovereenkomst met de Rabobank tekenden, een erfpachtovereenkomst met de gemeente sloten en een lening uit het duurzaamheids- en stimuleringsfonds ontvingen. Na jaren van hard werken en het overwinnen van talloze obstakels, vielen alle puzzelstukjes eindelijk op hun plaats.

Van Dreigend Faillissement tot Financiële Zekerheid

Begin dit jaar leek het project nog op de rand van een faillissement te balanceren. De wooncoöperatie, waarbij de bewoners gezamenlijk eigenaar zijn van het vastgoed en de gemeenschappelijke voorzieningen, had moeite om de benodigde financiering rond te krijgen. Ondanks dat de gemeente het project steunde, konden zij geen financiële hulp bieden.

Met behulp van de gemeente, die deadlines uitstelde, en via verschillende andere wegen, werd de financiële situatie uiteindelijk opgelost. Lauri Schippers, de voorzitter van de wooncoöperatie, prees de samenwerking tussen de drie partijen. “Alle drie de partijen waren zeer betrokken bij het laten slagen van het project,” zei ze.

Prijzen voor Doorzettingsvermogen

Woonwethouder Reinier van Dantzig noemde het ‘prachtig’ dat de bouw eindelijk van start kan gaan en prees het doorzettingsvermogen van de initiatiefnemers. “Het is geen dagelijkse kost om samen een woningbouwproject te ontwikkelen. De stijgende bouwkosten en hogere rentes maken deze puzzel nog lastiger. Het is daarom bijzonder knap dat het toch is gelukt om dit financieel voor elkaar te krijgen,” zei hij.

Met de financiële zekerheid nu op zijn plaats, kijken de initiatiefnemers en toekomstige bewoners van De Nieuwe Meent met optimisme naar de toekomst. De bouw van de 40 woningen markeert een nieuw hoofdstuk in hun reis en een overwinning op de financiële uitdagingen die ze hebben overwonnen.

Plaats een reactie