Zwemseizoen eindigt voor sommige Amsterdamse buitenbaden

Hoewel de zomerse temperaturen nog even aanhouden, hebben het Noorderparkbad in Noord en het Brediusbad in West hun buitenzwemseizoen moeten afsluiten. De start van de binnen zwemlessen heeft geleid tot een tekort aan personeel om toezicht te houden in de buitenbaden. Maar geen zorgen, er zijn nog genoeg andere plekken in Amsterdam waar je kunt afkoelen.

Andere zwemopties in de stad

Als je op zoek bent naar een plek om te zwemmen, zijn er nog steeds veel opties. Het Flevoparkbad in Oost en het De Mirandabad in Zuid blijven deze week open. Het buitenbad van het Sloterparkbad in Nieuw-West en het Amstelbad in Ouderkerk aan de Amstel zijn ook nog beschikbaar voor zwemmers, het laatste tot 15 september. In Amstelveen kun je terecht bij stadsstrand Poel’s Up, gelegen in De Poel, een waterpartij grenzend aan het Amsterdamse Bos.

Verkoeling voor de kleintjes

Voor degenen die gewoon even willen pootjebaden of met kinderen willen spelen, zijn er ook opties. In het Amsterdamse Bos zijn het grote en het kleine pierenbad een goede keuze. Alle vijftien gemeentelijke peuterbadjes, zoals die in het Oosterpark, Westerpark en Vondelpark, zijn deze week tot 18.00 uur open. In Amstelveen blijven de zonneweide en het peuterbad van zwembad De Meerkamp ook open.

Zwemmen in open water

Daarnaast zijn er natuurlijk ook de officiële en niet-officiële plekken om in open water te zwemmen. De gemeente controleert de waterkwaliteit op de officiële locaties, waaronder Diemerpark, IJburg, Gaasperplas, Strand de Hoge Dijk bij Abcoude, het Amsterdamse Bos en de zwemsteiger aan de oostkant van de Nieuwe Meer. Let wel op voor blauwalg bij de noordoever van de Nieuwe Meer en bij de Ouderkerkerplas. Het water van de Sloterplas is sinds begin dit jaar geen officiële zwemlocatie meer vanwege de aanwezigheid van poepbacteriën en blauwalg.

Ongecontroleerde zwemlocaties

In het centrum van de stad zijn er ook plekken waar je kunt zwemmen, hoewel deze niet door de gemeente worden gecontroleerd. Denk aan het Marineterrein, in de Amstel voor café Hesp en verderop in de bocht bij Park Somerlust (ook geschikt voor kinderen). In Noord kun je in het IJmeer zwemmen aan de Durgerdammerdijk in Durgerdam. In Zuid kun je een duik nemen bij de steigers van de Schinkeleilanden en in Oost is er het Entrepotdok waar veel mensen het water in gaan.

Plaats een reactie