Ajax lijdt pijnlijke nederlaag tegen FC Twente

In een onverwachte wending van gebeurtenissen, heeft Ajax een vernederende nederlaag geleden tegen FC Twente. De Amsterdammers, die een slechte start hadden, konden hun vorm niet herstellen en zakten naar de twaalfde plaats in de Eredivisie.

Onverwachte start

De wedstrijd begon al niet goed voor Ajax, met Manfred Ugalde die al snel een kans kreeg tegen doelman Jay Gorter. Hoewel Gorter de eerste poging kon afweren, was het Daan Rots die na zeven minuten de score opende voor FC Twente. De situatie verslechterde toen Sem Steijn de score verdubbelde, waardoor Ajax met 2-0 achterstond. Dit was de slechtste start voor Ajax in een Eredivisie-wedstrijd sinds oktober 2008.

Geen herstel voor Ajax

Ondanks de slechte start, kon Ajax geen grip krijgen op de wedstrijd. FC Twente bleef de druk opvoeren, met Steijn die bijna een derde doelpunt scoorde. Brian Brobbey wist echter uit het niets een doelpunt te maken voor Ajax, waardoor de stand op 2-1 kwam. Ondanks een mogelijke penalty voor FC Twente, die werd afgewezen door scheidsrechter Danny Makkelie, bleef de score ongewijzigd.

De tweede helft

De tweede helft begon net zo slecht voor Ajax als de eerste. Michel Vlap kreeg al snel een kans voor FC Twente, maar werd gestopt door Gorter. Ugalde miste ook een grote kans, waardoor Ajax nog steeds in de wedstrijd bleef. Ondanks dat Ajax meer druk begon uit te oefenen, bleef FC Twente gevaarlijk.

Het vonnis

In de slotfase van de wedstrijd, was het Naci Ünüvar, een speler die door Ajax was uitgeleend aan FC Twente, die de genadeslag gaf. Hij scoorde het derde doelpunt voor FC Twente, waardoor de eindstand op 3-1 kwam. Deze nederlaag betekent dat Ajax nu op de twaalfde plaats staat in de Eredivisie, met slechts vijf punten uit vier wedstrijden.

Met een aankomende Europese campagne tegen Olympique Marseille en een wedstrijd tegen Feyenoord in het verschiet, belooft het een moeilijke week te worden voor Ajax.

Plaats een reactie