Ajax verwelkomt Josip Sutalo als nieuwste aanwinst

De Amsterdamse voetbalclub Ajax heeft een overeenkomst gesloten met Dinamo Zagreb voor de transfer van de Kroatische verdediger Josip Sutalo. Met een transferprijs van 20,5 miljoen euro, die door bonussen kan stijgen tot 23,5 miljoen, kan Sutalo de geschiedenis ingaan als de duurste verdediger ooit.

Medische keuring en officiële presentatie

De 23-jarige Sutalo moet nog een medische keuring ondergaan voordat de transfer officieel wordt. Naar verwachting zal de Kroatische speler morgen officieel worden voorgesteld door Ajax. Sutalo had nog een contract bij Dinamo Zagreb tot 2028.

Opvolger van Jurriën Timber

Sutalo wordt gezien als de langverwachte vervanger van Jurriën Timber, die deze zomer naar Arsenal is verhuisd. Met de komst van Sutalo heeft Ajax deze zomer al acht nieuwe spelers aangetrokken. Eerder wist de club al de 19-jarige Carlos Borges Forbs, middenvelders Branco van den Boomen en Benjamin Tahirovic en de Duitse keeper Diant Ramaj te strikken.

Versterking voor Ajax

De komst van Sutalo is een belangrijke versterking voor Ajax. De club heeft met zijn komst een ervaren verdediger in huis gehaald die de leegte kan opvullen die Timber heeft achtergelaten. Bovendien heeft Sutalo al bewezen een waardevolle speler te zijn in de Kroatische competitie. Het is nu aan hem om te laten zien dat hij ook in de Eredivisie zijn mannetje kan staan.

Plaats een reactie