Amsterdamse Bloesempark Betonnen Ring Onderhevig aan Graffiti Vandalisme

Het Bloesempark in het Amsterdamse Bos, bekend om zijn serene schoonheid, is recentelijk het doelwit geworden van vandalisme. De betonnen ring, een kenmerkend element van het park, is volledig beklad met graffiti tags en teksten, volgens een bericht op social media.

Graffiti-tags en Anti-politie Teksten

De graffiti op de betonnen ring bestaat grotendeels uit zogenaamde graffiti-tags, een soort handtekening van de graffitikunstenaar. Echter, tussen deze tags zijn ook meer verontrustende teksten te vinden. De woorden ‘Kill Cops’, de afkorting ACAB, wat staat voor “All cops are bastards”, en het daarnaar verwijzende 1312 zijn meerdere keren te lezen. Deze anti-politie teksten hebben voor extra bezorgdheid gezorgd bij de lokale gemeenschap.

Reactie van de Gemeente Amstelveen

De gemeente Amstelveen, onder wiens jurisdictie het Amsterdamse Bos valt, is op de hoogte gebracht van de situatie. Ze hebben een melding gemaakt bij de bosbeheerders, die verantwoordelijk zijn voor het onderhoud en de veiligheid van het park. Het is nog onduidelijk wanneer de graffiti zal worden verwijderd.

Deze daad van vandalisme heeft niet alleen de esthetiek van het Bloesempark aangetast, maar ook de rust en vrede die bezoekers normaal gesproken in het park vinden. Het is een herinnering aan de noodzaak van respect voor openbare ruimtes en de gemeenschappen die ze koesteren.

Plaats een reactie