Amsterdamse veerpontschippers en passagiers bedreigd met mes

Een ongekend incident heeft de rust op de Amsterdamse wateren verstoord. Twee veerpontschippers en een groep van ongeveer twintig passagiers werden gisterochtend bedreigd door een man met een mes. Het is de eerste keer dat een dergelijke bedreiging plaatsvindt aan boord van een Amsterdamse veerpont, volgens het Gemeentelijk Vervoerbedrijf (GVB).

De schrik zit er goed in

De schippers, die op het punt stonden hun dienst te beëindigen, zijn enorm geschrokken van het incident. “Ze zouden net worden afgelost voor de volgende vaart. Gelukkig zijn ze goed opgevangen door hun teammanager en veilig naar huis gebracht. Onder de gegeven omstandigheden maken ze het goed”, aldus een woordvoerder van het GVB.

Man uit Georgië veroorzaakt chaos

De dader, een 53-jarige man uit Georgië zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland, bedreigde niet alleen de schippers, maar ook de aanwezige passagiers. Daarnaast richtte hij verschillende vernielingen aan, waardoor de klep van de veerpont niet meer openging. De passagiers zaten als ratten in de val en moesten over de klep klimmen om te ontsnappen.

Protocol gevolgd ondanks ongekende situatie

Hoewel het GVB-personeel soms te maken krijgt met agressieve of verwarde personen, is een bedreiging met een wapen een nieuwe, schokkende ervaring. “Helaas zijn dit soort incidenten niet altijd te voorkomen. Er is een protocol voor dergelijke situaties en dat hebben de schippers goed opgevolgd. We zijn zeer dankbaar dat de politie zo snel ter plaatse was”, zegt de woordvoerder van het GVB.

Na het incident is de man uit Georgië naar het politiebureau gebracht. Ondanks de bedreigingen en de chaos die hij veroorzaakte, raakte niemand gewond.

Plaats een reactie