Automobilist op velgen ontloopt boete door gebrek aan bewijs

In de vroege uren van de ochtend ontving de politie een melding over een auto die op zijn velgen over de ringweg reed. De auto, die vanuit Zaandam kwam, liet een spoor van krassen achter op het asfalt. Ondanks de duidelijke aanwijzingen, kon de politie de bestuurder niet beboeten vanwege een gebrek aan direct bewijs.

Opmerkelijke melding leidt tot zoektocht

Een oplettende weggebruiker belde de politie nadat hij een auto zonder banden over de ring Noord zag rijden. De melder kon de auto echter niet blijven volgen, waardoor de politie aanvankelijk geen idee had waar de bestuurder zich bevond. De krassporen op het wegdek bij het Coenplein, nabij de Coentunnel, gaven de agenten echter een duidelijke aanwijzing.

Auto gevonden, maar geen bewijs tegen bestuurder

De krassporen leidden de agenten naar een zijstraat van de Foeliestraat, ongeveer tien minuten rijden vanaf het Coenplein. Daar vonden ze de auto, netjes geparkeerd voor het huis van de eigenaar. Toen de politie bij de man aanbelde, bleek hij duidelijk onder invloed van alcohol te zijn.

Hoewel de omstandigheden verdacht waren, kon de politie de man niet beboeten. Er was te veel tijd verstreken tussen de melding en het moment dat de man werd aangetroffen. Bovendien was er geen signalement van de bestuurder beschikbaar. Zonder direct bewijs dat de man de auto had bestuurd, konden de agenten geen boete uitdelen.

Geen aangifte ondanks schade aan wegdek

Ondanks de duidelijke krassporen op het asfalt, bleek de schade aan het wegdek mee te vallen. Zowel Rijkswaterstaat als de gemeente zagen daarom af van het doen van aangifte. De eigenaar van de auto kwam er dus zonder bekeuring van af, ondanks zijn opmerkelijke rit op de velgen van zijn auto.

Plaats een reactie