Brandweer heeft handen vol aan nachtelijke autobranden

De brandweer in Amsterdam had een drukke nacht met meerdere autobranden verspreid over de stad en daarbuiten. In Zuidoost, Diemen en Noord moesten de brandweerlieden in actie komen om de vlammen te bestrijden. De oorzaak van de branden is nog onduidelijk, maar brandstichting wordt niet uitgesloten.

Autobrand in Diemen

De eerste melding kwam donderdagavond rond half twaalf binnen. Voor een flat aan de Rode Kruislaan in Diemen stond een Renault volledig in brand. De vlammen waren zo hevig dat ook de naastgelegen auto’s schade opliepen. De Renault is volledig uitgebrand en kan als verloren worden beschouwd. De forensische opsporing zal onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.

Bestelbus in lichterlaaie in Zuidoost

Kort na middernacht werd de brandweer opnieuw opgeroepen, ditmaal voor een brandende bestelbus op de Kuilsenhofweg in Zuidoost. De bus stond midden op de rijweg in brand, vermoedelijk was deze door de hitte van het vuur uit het parkeervak gerold. Na het blussen van de brand heeft de politie mogelijk bewijsmateriaal in beslag genomen, wat kan duiden op brandstichting.

Brandstichting in Noord

In de vroege ochtenduren, rond 2.45 uur, werd de brandweer opgeroepen voor een brandende Golf cabrio in de Diatomastraat in Noord. Omwonenden hoorden een doffe knal en zagen de auto in brand staan. Opvallend was de rol wc-papier die over de motorkap was uitgerold en in brand was gestoken. Door de brand ontstond er een gat in het dak, waardoor de brand zich kon verspreiden naar de bestuurdersstoel. Dit wijst sterk op brandstichting.

Deze reeks autobranden zorgde voor een hectische nacht voor de brandweer. Het onderzoek naar de oorzaak van de branden is in volle gang, waarbij brandstichting een mogelijke factor is.

Plaats een reactie