De Fluitende Papegaai van Oudezijds Achterburgwal

Als je ooit een wandeling hebt gemaakt langs de Oudezijds Achterburgwal, heb je misschien een bijzondere bewoner opgemerkt. Coco, de grijze roodstaartpapegaai, is een lokale beroemdheid geworden. Vanuit zijn raam fluit en flirt hij naar voorbijgangers, wat hem veel aandacht en bewondering oplevert.

De Ster van de Show

Volgens zijn trotse eigenaar, Patrick Lefevre, trekt Coco veel bekijks. Mensen stoppen vaak om naar boven te kijken, te lachen en foto’s te maken van de fluitende papegaai. “Ze vinden het prachtig”, zegt Patrick.

Coco is nu twintig jaar oud en woont al tien jaar bij Patrick. Voordat hij naar de Oudezijds Achterburgwal verhuisde, woonde Coco in een coffeeshop. Maar volgens Patrick was dat niet de ideale omgeving voor de papegaai. Daarom besloot hij een paar maanden geleden om Coco naar zijn huis te verhuizen.

Een Veelzijdige Vogel

Maar Coco is niet alleen een fluitende papegaai. Hij kan ook praten en andere geluiden imiteren. “Hij kan blaffen en miauwen. Hij doet alles”, zegt Patrick met een lach. “Ik heb hem niets aangeleerd; hij doet niets op commando. Hij doet alles zelf.”

Patrick beschouwt Coco als zijn beste vriend, hoewel hij toegeeft dat de papegaai niet altijd te vertrouwen is. “Hij wil ook wel eens bijten. Maar dat vind ik juist het spannende aan hem, dat vind ik leuk.”

Of je nu een inwoner van Amsterdam bent of een toerist die de stad bezoekt, een wandeling langs de Oudezijds Achterburgwal is niet compleet zonder een glimp op te vangen van Coco, de fluitende papegaai. Zijn charme en talent voor entertainment maken hem tot een onvergetelijke figuur in deze historische buurt.

Plaats een reactie