De HvA introduceert een nieuwe master in klimaatpsychologie

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) heeft een nieuwe masteropleiding in klimaatpsychologie gelanceerd. Deze unieke opleiding is ontworpen om studenten op te leiden tot ‘gedragsveranderaars’, professionals die in staat zijn om mensen te beïnvloeden en te motiveren om duurzamere keuzes te maken en zo bij te dragen aan de strijd tegen klimaatverandering.

De rol van gedragsveranderaars in de strijd tegen klimaatverandering

De nieuwe masteropleiding van de HvA erkent het belang van psychologie in de strijd tegen klimaatverandering. Het is niet voldoende om alleen technologische oplossingen te ontwikkelen; het is ook noodzakelijk om het gedrag van mensen te veranderen. Dit is waar de ‘gedragsveranderaars’ in beeld komen. Deze professionals zullen de kennis en vaardigheden hebben om individuen en gemeenschappen te beïnvloeden en te motiveren om duurzamere keuzes te maken.

Verhalen achter de straatnaambordjes van de Indische buurt

Naast de lancering van de nieuwe masteropleiding, heeft de HvA ook een fascinerend project gelanceerd dat de verhalen achter de straatnaambordjes van de Indische buurt in Amsterdam onderzoekt. Dit project is bedoeld om de rijke geschiedenis en cultuur van deze buurt te belichten en de bewoners een dieper inzicht te geven in de oorsprong van hun straatnamen.

Gratis stukjes oud Amsterdam uit het gemeentedepot

Als onderdeel van haar inzet om de geschiedenis van Amsterdam levend te houden, heeft de gemeente een initiatief gelanceerd waarbij stukjes oud Amsterdam gratis worden weggegeven aan geïnteresseerden. Deze stukjes geschiedenis, die variëren van oude straatstenen tot historische bouwmaterialen, zijn beschikbaar in het gemeentedepot en kunnen een unieke aanvulling zijn op elke Amsterdamse woning of tuin.

Deze spannende ontwikkelingen werden aangekondigd in het AT5 Nieuws van vrijdag 15 september, gepresenteerd door Quirien Euwe. Ze onderstrepen de voortdurende inzet van de HvA en de gemeente Amsterdam om onderwijs en cultuur te bevorderen en bij te dragen aan de strijd tegen klimaatverandering.

Plaats een reactie