De Zwoele Stad: Een Avond vol Dieren en Kunst

De Zwoele Stad, een plek waar je nooit weet wat je kunt verwachten, heeft een verrassende avond in petto. Bioloog Mátyás Bittenbinder, bekend om zijn liefde voor alles wat glibbert en kruipt, zal twee van zijn exotische huisdieren introduceren aan museumdirecteur en curator Ellis Kat. En nee, het zijn geen katten. De avond wordt gehost door presentator Redouan Ait Ouarg in het hart van de stad, op het Spui.

Bioloog Mátyás Bittenbinder: Een Leven Gewijd aan Dieren

Mátyás Bittenbinder’s fascinatie voor dieren begon toen hij als kind een ringslang ontmoette in een Hongaars meer. Deze ontmoeting leidde hem naar een carrière als gifonderzoeker aan de Vrije Universiteit. Maar zijn passie voor dieren stopt niet bij zijn professionele leven. In zijn vrije tijd neemt hij deel aan populaire spelshows zoals De Slimste Mens, waar hij elke aflevering een nieuw dier introduceert aan het publiek.

Ellis Kat: Dieren en Kunst

Ellis Kat, de museumdirecteur en curator, is ook geen onbekende in de wereld van dieren. Ze heeft de afgelopen maanden gewerkt aan een nieuwe tentoonstelling in haar museum, Nieuw Dakota, waarin dieren de kunstenaars zijn. Om de tentoonstelling voor te bereiden, werkte ze samen met een dierenfluisteraar om te begrijpen wat dieren echt te zeggen hebben. Kat is altijd op zoek naar manieren om de grenzen van kunst te verleggen en ziet Nieuw Dakota als haar speeltuin waar alles mogelijk is, zolang het maar inspireert.

Een Avond vol Verrassingen

De avond belooft een unieke mix van dieren, kunst en verrassingen te worden. Met Bittenbinder’s exotische huisdieren en Kat’s vernieuwende kijk op kunst, is het zeker dat de gasten van De Zwoele Stad een avond zullen beleven die ze niet snel zullen vergeten.

Plaats een reactie