Nieuwbouwcomplex Eigen Haard kampt met lekkages en schimmel

De bewoners van een nieuwbouwcomplex aan de Nieuwe Osdorpergracht in Osdorp, gebouwd door Eigen Haard, hebben te maken met ernstige problemen. Slechts twee maanden na oplevering van de woningen, klagen de bewoners al over lekkages en schimmel. Dit is niet de eerste keer dat Eigen Haard in opspraak komt vanwege problemen met hun nieuwbouwcomplexen.

De nachtmerrie van Sarah en haar moeder

Een van de bewoners, Sarah, had voor haar moeder een woning geregeld in het complex. Ze hoopte dat een nieuwbouwwoning haar moeder zou vrijwaren van problemen zoals vocht en schimmel. Helaas bleek dit niet het geval. Sarah ontdekte vochtplekken in het washok en de slaapkamer slechts twee dagen na de sleuteloverdracht.

De problemen stapelden zich op toen de woning, die Sarah net had laten stuken voor een bedrag van 4500 euro, getroffen werd door een riooloverstroming. Afvalwater, inclusief uitwerpselen, wc-papier en maandverband, kwam omhoog uit de doucheput en het toilet. De woning werd onbewoonbaar verklaard.

Verhuizing naar een nieuwe woning

Sarah en haar moeder kregen een nieuwe woning toegewezen op de vijfde verdieping van het complex. Echter, ook deze woning bleek vochtplekken te hebben. Ondanks haar aarzelingen, moest Sarah de sleutels accepteren omdat haar moeder haar oude huis moest verlaten. De vochtplekken zijn sindsdien alleen maar erger geworden.

Sarah heeft de 4500 euro die ze investeerde in de eerste woning nog niet teruggekregen. Ze beschrijft de hele situatie als een nachtmerrie en voelt zich machteloos.

Problemen in het hele complex

De problemen beperken zich niet tot de woningen van Sarah en haar moeder. Andere bewoners van het complex klagen ook over vochtplekken. Een bovenbuurvrouw bevestigt dat ze vochtplekken in haar huis heeft en dat haar buren hetzelfde probleem ervaren.

Reactie van Eigen Haard

Een woordvoerder van Eigen Haard legt uit dat de riooloverstroming veroorzaakt werd door een verstopping in de straat. De woning die het dichtst bij de verstopping lag, had er het meeste last van. De vochtplekken zijn waarschijnlijk het gevolg van een constructiefout, mogelijk iets mis met de leidingen die de riolering regelen. Eigen Haard betreurt de situatie en belooft de problemen zo snel mogelijk te herstellen. Sarah zal de kosten voor het stucwerk in de eerste woning vergoed krijgen.

Plaats een reactie