Politie achtervolgt Duitse snelheidsduivels na negeren stopteken

In de late uren van de nacht had de politie een uitdagende taak om twee 21-jarige Duitsers in te rekenen. De jongemannen negeerden een stopteken op de A2 bij Breukelen en zetten het op een lopen. De wilde achtervolging eindigde uiteindelijk op de Mr. Treublaan in Amsterdam Oost, waar de auto van het duo tot stilstand kwam door een lekke voorband. De twee werden uiteindelijk in de nabije omgeving gearresteerd.

ANPR-camera’s signaleren gestolen kentekenplaat

Rond 23.30 uur ontvingen agenten van de regio Midden-Nederland een melding van het Automatic Number Plate Recognition-systeem (ANPR). De ANPR-camera’s, die kentekens van passerende auto’s op de snelweg scannen, hadden een auto met een gestolen Duitse kentekenplaat gedetecteerd op de A2 bij Vianen. Deze camera’s zijn een cruciaal hulpmiddel voor de politie, omdat ze een melding geven wanneer een gescand nummerbord in een database voorkomt, bijvoorbeeld van gestolen voertuigen of voertuigen die betrokken zijn bij een politieonderzoek.

Van stopteken tot wilde achtervolging

Na de melding gingen agenten op zoek naar de verdachte auto en lokaliseerden deze bij Maarssen. Hier gaven ze het duo een stopteken. Het plan was om de auto bij de afrit Breukelen van de snelweg te leiden. Hoewel het in eerste instantie leek alsof de inzittenden het stopteken zouden opvolgen, besloten ze op het laatste moment toch om de snelweg weer op te schieten.

Dit leidde tot een hoge snelheidsachtervolging, waarbij de verdachten roekeloos en gevaarlijk rijgedrag vertoonden. Volgens een politiewoordvoerder waren ze een groot gevaar op de weg.

Arrestatie met hulp van politiehelikopter

De achtervolging eindigde uiteindelijk op de Mr. Treublaan, ongeveer 25 kilometer van de afrit Breukelen. De auto werd aangetroffen met een lekke linkervoorband, maar de bestuurders waren nergens te bekennen.

Met de hulp van een politiehelikopter werd de omgeving doorzocht. De helikopter wist het tweetal te lokaliseren, die zich hadden verstopt onder een busje. Hier werden ze uiteindelijk gearresteerd. De mannen worden nu verdacht van roekeloos rijgedrag, rijden onder invloed en diefstal van een kentekenplaat.

Plaats een reactie