Politie ontdekt zwaar vuurwerk en gestolen motoren in Amsterdam

In een recente politieactie in het Dorus Rijkershof in Nieuw-West, Amsterdam, is een aanzienlijke hoeveelheid zwaar vuurwerk ontdekt. Daarnaast werden er vier gestolen motoren gevonden. Drie Amsterdammers, twee mannen van 44 en 52 jaar oud en een vrouw van 68 jaar oud, zijn in verband met de vondst aangehouden.

Zwaar vuurwerk en zelfgemaakt explosief

De politieagenten troffen ter plaatse een grote tas aan met cobra’s en nitraten, evenals een zelfgemaakt explosief. In eerste instantie werd de Teamleider Explosieven Veiligheid (TEV) opgeroepen, maar na een eerste inspectie werd de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ingeschakeld om het explosief te neutraliseren. Het overige vuurwerk is door een gespecialiseerd bedrijf verwijderd.

Gestolen motoren en nepgeld

De ontdekking van het vuurwerk was toevallig. De agenten waren oorspronkelijk opgeroepen vanwege een melding over een mogelijk gestolen motor die voor een garagebox stond. Na inspectie bleek de motor inderdaad gestolen te zijn. Bij verdere controle werden nog drie gestolen motoren en een gestolen kentekenplaat gevonden.

Naast het vuurwerk en de motoren vonden de agenten ook een tas met ongeveer 100.000 euro aan contant geld. Na onderzoek bleek dit echter nepgeld te zijn. De woning die bij de garagebox hoort, werd ook doorzocht en twee telefoons werden in beslag genomen. De drie Amsterdammers werden in de woning gearresteerd op verdenking van heling, witwassen en overtreding van de Wet Wapens en Munitie.

Onderzoek naar verband met eerdere incidenten

Gezien het type vuurwerk dat in beslag is genomen vaak wordt gebruikt bij verschillende explosie-incidenten in de stad, onderzoekt de politie of er een verband kan worden gelegd met het aangetroffen vuurwerk. Dit onderzoek is nog gaande.

Plaats een reactie