Potentieel gevaarlijk vuurwerk ontdekt in Nieuw-West

In de middaguren van vandaag heeft de politie een mogelijke vondst van zwaar vuurwerk gedaan op het Dorus Rijkershof in Nieuw-West. De straat is uit voorzorg afgezet en de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie (EOD) is ingeschakeld om de situatie te onderzoeken.

Politie en EOD ter plaatse

Rond half vier in de middag werd een agent van het Team Explosieven en Veiligheid (TEV) naar de locatie gestuurd. Na een eerste beoordeling van de situatie werd besloten om de EOD in te schakelen. Ook de brandweer is ter plaatse, waarschijnlijk als preventieve maatregel.

Vondst tijdens politieonderzoek

Een woordvoerder van de politie heeft aangegeven dat het vermoedelijke zware vuurwerk werd ontdekt tijdens een lopend politieonderzoek. Het vuurwerk werd binnenshuis gevonden, maar het is nog onduidelijk of dit in een woning of in een opslagruimte was. De politie kon hier nog geen verdere details over geven.

Eerdere oproep EOD

De EOD had eerder op de dag al een oproep gekregen voor een andere situatie in de stad. Er was een verdacht pakket afgeleverd bij het ING-kantoor aan de Bijlmerdreef in Zuidoost. Na onderzoek bleek dit echter een vals alarm te zijn.

De situatie op het Dorus Rijkershof is nog in ontwikkeling. De politie en de EOD blijven ter plaatse om de situatie te beoordelen en eventuele risico’s te minimaliseren. Het is nog onduidelijk wanneer de straat weer zal worden vrijgegeven.

Plaats een reactie