Schietincident in Amsterdam Noord: Man gewond, dader op de vlucht

In de late avonduren van gisteren vond er een schietpartij plaats in de buurt van de Adelaarsweg in Amsterdam Noord. Een 43-jarige man uit Amsterdam raakte hierbij gewond aan zijn hand. De dader is nog niet geïdentificeerd en er is tot op heden geen verdachte aangehouden.

De gebeurtenissen van de avond

Rond 23.00 uur werden er twee schoten gehoord in de omgeving van de Adelaarsweg. Kort daarna liep het slachtoffer, een 43-jarige Amsterdammer, een nabijgelegen pand van het Leger des Heils aan de Hagdoornlaan binnen. Hij was gewond aan zijn hand, maar zijn verwondingen waren niet levensbedreigend. Ambulancepersoneel behandelde de man ter plaatse en hij hoefde niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd.

Zoektocht naar de dader

De politie startte onmiddellijk een zoektocht naar de mogelijke schutter. Hierbij kregen ze assistentie van leden van de Dienst Speciale Interventies. Getuigen hadden gemeld dat ze een man over een hek zagen klimmen in de richting van de Sixhaven, een nabijgelegen terrein. Het team doorzocht het hele gebied, maar trof niemand aan.

De politie is nog steeds op zoek naar de dader en roept getuigen op om zich te melden. Het onderzoek naar het schietincident is in volle gang. De Amsterdammer die gewond raakte bij het incident, is inmiddels aan de beterende hand.

Plaats een reactie