Sluiting van Amsterdamse berging na ontdekking hennepkwekerij

In de Pieter Calandlaan in Nieuw-West, Amsterdam, is een berging voor drie maanden gesloten na de ontdekking van een hennepkwekerij. Burgemeester Femke Halsema heeft dit besluit genomen en bekendgemaakt via een officieel sluitingsbevel.

Ontdekking van de hennepkwekerij

De hennepkwekerij kwam aan het licht toen een bewoner en zijn collega ziek werden na blootstelling aan giftige chemicaliën. Vier politieagenten die later ter plaatse kwamen, werden ook onwel. Met uitzondering van één agent, moesten ze allemaal naar het ziekenhuis voor behandeling.

Woning en onderhuur

De betrokken woning wordt bewoond door vier volwassenen die het appartement onderhuren van een persoon die tijdelijk bij een vriendin woont vanwege persoonlijke omstandigheden. Dit is te lezen in het sluitingsbevel. De eigenaar van de woning heeft aangegeven dat hij van plan was een schriftelijke huurovereenkomst op te stellen, maar dit is nooit gebeurd. Hij heeft zijn excuses aangeboden en de huidige bewoners gevraagd om een nieuwe woning te zoeken.

De huidige bewoners hebben aangegeven dat ze de garagebox hadden onderverhuurd aan een kennis. Ze dachten dat hij de ruimte zou gebruiken om gereedschap op te slaan en waren zich niet bewust van de illegale activiteiten die er plaatsvonden.

Geen sluiting van de woning

Omdat er geen drugs in de woning zelf zijn gevonden en de sluiting van de woning ernstige gevolgen zou hebben voor het gezin, heeft de gemeente besloten de woning niet te sluiten. Burgemeester Halsema benadrukte echter in haar brief dat het open blijven van de berging een ernstig gevaar vormt voor de openbare orde. Ze rechtvaardigde de sluiting van de berging en benadrukte dat moet worden voorkomen dat de berging in de toekomst een rol kan blijven spelen in de productie en handel van drugs.

Plaats een reactie