Tragisch einde voor mishandelde Roemeense sekswerker

Het leven van Gabriela Duna, een Roemeense vrouw die in 2020 in coma raakte na een brute mishandeling, is tragisch tot een einde gekomen. Dit is bevestigd door de advocaat van de familie Duna en een raamexploitant. De 41-jarige vrouw laat een echtgenoot en kind achter in Roemenië.

De fatale dag

Duna, die in Nederland als sekswerker actief was, werd op 1 maart 2020 het slachtoffer van een gewelddadige aanval. De dader was Kees M., een 25-jarige man uit Volendam, die momenteel een gevangenisstraf van zes jaar uitzit voor zijn misdaden. Onder invloed van cocaïne, alcohol en een erectiestimulerend middel, bezocht M. Duna op haar werkplek. Later die dag nam ze hem mee naar haar huis, waar de situatie escaleerde.

De mishandeling

In haar eigen huis werd Duna zo ernstig mishandeld door M. dat ze het bewustzijn verloor. Hulp kwam te laat, mede door de verwarring en vertraging die ontstond na de noodoproepen van M. Hij belde meerdere keren naar 112, maar hing de eerste keer op. Pas na meer dan een uur werd de politie opnieuw gebeld.

De hulpdiensten hadden moeite om de locatie van het incident te bepalen en toen ze eindelijk ter plaatse waren, was de deur van binnenuit op slot. Het was niet duidelijk waar de sleutel lag, wat nog meer vertraging opleverde.

De nasleep

Maanden na de aanval werd duidelijk dat Duna nooit meer zou herstellen van haar verwondingen. In de rechtszaak tegen Kees M. eiste het openbaar ministerie zeven jaar gevangenisstraf. De rechtbank legde in eerste instantie een straf van vier jaar op, maar na een hoger beroep werd dit verhoogd naar zes jaar.

De tragische dood van Gabriela Duna werpt een schaduw over de gevaren die sekswerkers dagelijks kunnen tegenkomen en benadrukt de noodzaak van betere bescherming en veiligheidsmaatregelen in de industrie.

Plaats een reactie