Tram ontspoort na botsing met busje op Piet Heinkade

In de vroege ochtenduren van vandaag vond er een ernstig ongeval plaats op de Piet Heinkade, waarbij een busje frontaal tegen tramlijn 7 aanreed. De impact van de botsing was zo hevig dat de tram ontspoorde en tot stilstand kwam tegen een bovenleidingsmast. Een passagier die zich achter de bestuurderscabine van de tram bevond, raakte bekneld met zijn of haar benen als gevolg van de aanrijding.

Slachtoffers naar het ziekenhuis gebracht

De bekneld geraakte passagier en de tramchauffeur zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. De bestuurder van het busje liep ook verwondingen op bij het ongeval. Volgens de politie was de botsing aanzienlijk, wat blijkt uit het feit dat alle airbags in het busje werden geactiveerd.

Meerdere lichtgewonden onder passagiers

Het ongeval vond plaats rond 8.15 uur, op een moment dat er meerdere passagiers in de tram aanwezig waren. Een aantal van hen liep lichte verwondingen op, hoewel het exacte aantal op dit moment nog onduidelijk is.

Stormachtig weer en code rood

Op het moment van het ongeval waren er hevige windstoten in de stad en was er code rood afgegeven. Naast het feit dat trein- en vliegverkeer werden stilgelegd, meldde het GVB dat ook het tramverkeer in de stad tot stilstand kwam. Het is nog onduidelijk of de stormachtige weersomstandigheden een rol hebben gespeeld bij het veroorzaken van de aanrijding.

Plaats een reactie