Uitbreiding subsidieregeling voor vrijwilligersvervoer in Amsterdam

De gemeente Amsterdam heeft besloten om de subsidieregeling voor vrijwilligersvervoer uit te breiden en te vereenvoudigen. Hiermee hoopt de gemeente bestaande initiatieven te laten groeien en nieuwe initiatieven te stimuleren. Vrijwilligersvervoer is voornamelijk bedoeld om oudere Amsterdammers te ondersteunen bij dagelijkse activiteiten zoals boodschappen doen, medicijnen ophalen of gewoon erop uit gaan.

Belang van vrijwilligersvervoer voor ouderen

Steeds meer ouderen blijven langer thuis wonen en het is belangrijk om vereenzaming tegen te gaan. Laagdrempelig vrijwilligersvervoer kan hierbij helpen, aldus de gemeente. Jaarlijks worden er meer dan 21.000 ritten gemaakt met het vrijwilligersvervoer in Amsterdam.

Meer subsidie voor groei en ondersteuning

Op dit moment is er 612.500 euro subsidie beschikbaar voor vrijwilligersvervoer. Als de gemeenteraad instemt met het voorstel, komt daar nog eens 575.000 euro bij. Volgens de gemeente is dit voldoende om de groei van het vrijwilligersvervoer de komende vier jaar te ondersteunen. Bovendien kan de subsidie nu in één keer voor drie jaar worden aangevraagd, wat het proces vereenvoudigt.

Onmisbare rol van vrijwilligersvervoer tijdens coronapandemie

Wethouders Melanie van der Horst (Verkeer en Vervoer) en Alexander Scholtes (Zorg) benadrukken het belang van vrijwilligersvervoer, vooral tijdens de coronapandemie. “Sommige gebruikers van vrijwilligersvervoer gaven tijdens de coronapandemie aan al jaren niet meer op stap te zijn geweest. Daaruit blijkt maar weer hoe onmisbaar dit voor mensen is.”

Met de uitbreiding en vereenvoudiging van de subsidieregeling hoopt de gemeente Amsterdam het vrijwilligersvervoer verder te stimuleren en een positieve bijdrage te leveren aan het welzijn van oudere Amsterdammers.

Plaats een reactie