VanMoof’s faillissement: Micromobility.com’s bod afgewezen

De Italiaans-Amerikaanse onderneming Micromobility.com zal niet de nieuwe eigenaar worden van het failliete fietsenmerk VanMoof. Dit nieuws werd bekendgemaakt door de CEO van Micromobility.com, Salvatore Palella, via een bericht op Twitter. Volgens Palella hebben de curatoren van VanMoof besloten om met een andere partij te onderhandelen.

Teleurstelling bij Micromobility.com

Palella uitte zijn teleurstelling over de beslissing van de curatoren. Hij suggereerde dat financiële overwegingen de doorslag hebben gegeven boven consumentenbelangen. “Mijn gevoel zegt me dat financiële cijfers voorrang hebben op consumentenbescherming,” schreef hij. Ondanks de teleurstelling wenste Palella de fietsers met een VanMoof succes en benadrukte dat ze respect en snelle antwoorden verdienen.

Meerdere geïnteresseerden voor VanMoof

De curator van VanMoof bevestigde vorige week dat er meerdere partijen geïnteresseerd zijn in het overnemen van het failliete fietsenmerk. De biedingen worden momenteel vergeleken en er wordt verwacht dat er deze week een partij gekozen wordt om verder mee te onderhandelen. Dit onderhandelingsproces zou naar verwachting enkele dagen in beslag nemen.

VanMoof’s faillissement

VanMoof, de Amsterdamse fabrikant van elektrische fietsen, werd op 18 juli failliet verklaard. Een week eerder werd al duidelijk dat het bedrijf al jaren geen winst meer maakte. De verkoop van nieuwe fietsen was al eerder stilgelegd. Het faillissement van VanMoof heeft de aandacht getrokken van verschillende partijen die geïnteresseerd zijn in het overnemen van het merk, maar het is nog onduidelijk wie uiteindelijk de nieuwe eigenaar zal worden.

Plaats een reactie