Verdriet om gestolen rolstoelbus verzacht door gulle actie

De ouders van de tweejarige Zora, die lijdt aan een zeldzame spierziekte, zijn nog steeds aangeslagen door de diefstal van hun speciaal aangepaste rolstoelbus. Ondanks hun verdriet, is er een sprankje hoop gekomen in de vorm van een gulle actie van de verkoper van de bus, die hen een vervangend voertuig heeft aangeboden.

Zora’s unieke situatie

Zora is de enige in Nederland die lijdt aan ‘LMNA-geassocieerde congenitale spierdystrofie’, een progressieve spierziekte waardoor ze nooit zal leren lopen of zitten. De rolstoelbus was essentieel voor haar en haar familie om naar medische afspraken te gaan en om gewoon van het leven te genieten buiten hun huis.

Massale steun na diefstal

Na de diefstal van de bus, deden Zora’s ouders een oproep op sociale media om uit te kijken naar hun voertuig. Deze oproep werd massaal gedeeld en kreeg landelijke aandacht. Zora’s vader, Mujtaba Ariaie, was ontroerd door de steun van het publiek. “Het is hartverwarmend om te zien dat er mensen zijn die actief op zoek gaan naar onze bus,” zei hij.

Verkoper biedt hulp

De oproep bereikte ook het bedrijf waar de bus oorspronkelijk was gekocht. De verkoper bood onmiddellijk hulp aan en stelde een vervangende bus ter beschikking. “We zijn niet langer aan huis gebonden en kunnen weer op pad,” zei Ariaie. Hij prees de verkoper voor zijn vriendelijkheid en klantenservice.

De zoektocht gaat door

De politie heeft nu twintig dagen om de gestolen bus te vinden. Als dat niet lukt, zal de verzekering een bedrag uitkeren. Hoewel de familie hoopt dat dit het aankoopbedrag zal dekken, moet dit nog worden bepaald. Ondanks de onzekerheid, is Ariaie dankbaar voor de verzekering. “We hadden nooit gedacht dat we het zo snel nodig zouden hebben,” zei hij.

Bus gekocht met crowdfunding

De rolstoelbus was oorspronkelijk gekocht met geld dat was ingezameld via een crowdfundingactie. De diefstal van de bus, die duidelijk herkenbaar was als rolstoelbus door een sticker met de tekst ‘Hoera, ik rij dankzij Fonds Kind & Handicap’, werd door Ariaie als ‘onmenselijk’ bestempeld.

Ondanks de moeilijke situatie, blijft de familie positief. “Het doet ons elke dag pijn, maar we blijven hopen dat we onze bus terug zullen vinden,” zei Ariaie.

Plaats een reactie