Verkeersregelaars geconfronteerd met agressie door wegwerkzaamheden

De vele wegwerkzaamheden in de stad zorgen voor frustratie bij weggebruikers, en verkeersregelaars krijgen hier regelmatig de volle laag van. Dreigementen, scheldpartijen en zelfs fysieke agressie zijn geen uitzondering.

Chauffeurs dreigen met geweld

Hendrik, coördinator op de Kattenburgerstraat, vertelt dat sommige chauffeurs uitstappen en dreigen om klappen uit te delen of te vechten. “Heel vaak worden we ook uitgescholden of wat dan ook. Dat zijn dan woorden die ik niet op tv ga zeggen.”

Fietsers zorgen voor hoofdpijn

Op de Weteringsschans staat Nana, die ook te maken krijgt met veel frustraties. “Die fietsers zijn echt hoofdpijn hoor. Sommigen luisteren, anderen willen je uitdagen. Ze willen je zo omver fietsen om op hun bestemming te komen. Het liefst zou ik ze willen meppen, maar daar ben ik niet bevoegd voor”, zegt Nana als grap.

In gesprek blijven met gefrustreerde weggebruikers

Steven, een andere verkeersregelaar, zegt vooral met de gefrustreerde weggebruikers in gesprek te blijven. “Als anderen het kunnen doen, waarom jij dan niet? Wij doen dit werk voor jou, dus dan kun je ook een beetje respect aan ons tonen.” Volgens Hendrik is het een soort kat-en-muisspel. “Als je bezig bent met een ander, dan flitst er eentje door. Maar, er staan daar slagbomen en de vorige keer is iemand vol tegen een slagboom aangereden.”

Positief blijven ondanks agressie

Ondanks alle scheldwoorden en boze blikken laten de mannen hun werkdag niet verpesten. “Altijd positief blijven”, zegt Nana. “Ze halen soms het bloed onder je nagels vandaan, maar altijd positief blijven.”

Plaats een reactie