Woninginbraak in Duivendrecht: Bewoner ernstig gewond

In de vroege uren van de ochtend werd de rust in de Roosmarijnhof in Duivendrecht bruut verstoord door een gewelddadige woninginbraak. Een bewoner werd in zijn slaap verrast door een van de inbrekers en kreeg meerdere klappen te verduren. De man is met ernstige verwondingen, waaronder een gebroken kaak, naar het ziekenhuis gebracht.

De inbraak

Volgens de politie waren er in totaal vier personen betrokken bij de inbraak. Ze forceerden hun weg naar binnen door een raam in te tikken. Gelukkig werd het geluid van het brekende glas opgemerkt door een alerte buurtbewoner, die onmiddellijk de politie waarschuwde.

Eenmaal binnen, ging een van de inbrekers naar een slaapkamer waar een bewoner lag te slapen. De bewoner werd wakker en kwam oog in oog te staan met de inbreker, die hem vervolgens meerdere klappen toediende. De man is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht en zal daar geopereerd worden.

De vlucht

Na de gewelddadige confrontatie vluchtten de inbrekers uit de woning. De eerste politieagenten die ter plaatse kwamen, zagen nog net twee verdachten op een scooter wegrijden. Een achtervolging werd ingezet, waarbij een van de verdachten, een minderjarige jongen, kon worden aangehouden.

De inbrekers hadden tijdens hun vlucht verschillende gestolen spullen achtergelaten. Deze werden later in de buurt van de vluchtroute teruggevonden. De scooter waarop de verdachten probeerden te ontsnappen, bleek ook gestolen te zijn en is in beslag genomen door de politie. Een tweede gestolen scooter werd later in de omgeving gevonden, vermoedelijk gebruikt door de andere verdachten.

Oproep aan getuigen

De politie is nog steeds op zoek naar de drie verdachten die nog niet zijn aangehouden. Ze roepen getuigen op die mogelijk iets hebben gezien voor of na de inbraak om contact op te nemen. Dit kan via het algemene politienummer 0900-8844. Anonieme tips kunnen worden doorgegeven via het nummer 0800-7000.

Plaats een reactie