Woninginbraak in Duivendrecht: Bewoner krijgt klappen in bed

In de vroege uren van de ochtend werd de rust in de Roosmarijnhof in Duivendrecht ruw verstoord door een gewelddadige woninginbraak. Een van de bewoners werd in zijn slaap verrast door een van de inbrekers en kreeg meerdere klappen. De politie heeft één verdachte aangehouden, maar is nog op zoek naar drie anderen.

De Inbraak

Vier personen drongen de woning binnen door een raam in te tikken. Een van hen was gewapend met een vuurwapen. Een alerte buurtbewoner hoorde het geluid van brekend glas en waarschuwde de politie nog voordat de inbrekers de woning betraden.

Eenmaal binnen, ging een van de inbrekers naar een slaapkamer waar een bewoner lag te slapen. De bewoner werd wakker en kwam oog in oog te staan met de inbreker, die hem vervolgens meerdere klappen gaf. Volgens een woordvoerder van de politie raakte de man niet ernstig gewond en hoefde hij niet naar het ziekenhuis.

De Vlucht

Na de confrontatie vluchtten de inbrekers uit de woning. De eerste agenten die ter plaatse kwamen, zagen nog net twee verdachten op een scooter wegrijden. De politie zette de achtervolging in en kon een minderjarige jongen aanhouden.

De inbrekers hadden meerdere spullen buitgemaakt, waarvan een deel in de buurt van de vluchtroute werd teruggevonden. De scooter waarop de jongens probeerden te vluchten, bleek gestolen te zijn en werd door de politie in beslag genomen. Een tweede scooter, die vermoedelijk gebruikt werd voor de vluchtpoging van de andere verdachten, werd later in de omgeving gevonden en eveneens in beslag genomen.

Oproep aan Getuigen

De politie is nog steeds op zoek naar de drie verdachten die nog niet zijn opgepakt. Rechercheurs willen graag in contact komen met mensen die de vier mannen voor of na de inbraak hebben gezien. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via het telefoonnummer 0900-8844. Er is ook een telefoonnummer voor het anoniem melden van tips: 0800-7000.

Plaats een reactie