World Gymnaestrada: Zonneschijn na de regen

De artiesten van World Gymnaestrada hebben het gezegde ‘na regen komt zonneschijn’ aan den lijve ondervonden in het Vondelpark. Dit vierjaarlijkse evenement, dat voor de tweede keer in Amsterdam plaatsvindt, werd dinsdag nog tijdelijk afgelast door de regen. Maar woensdag was het een heel ander verhaal, de gymnasten schitterden in de zon: “We hebben geluk.”

Wereldwijde Gymnastiek Extravaganza

World Gymnaestrada is een vierjaarlijks evenement dat duizenden mensen aantrekt. Ongeveer negentienduizend sporters uit tientallen landen tonen hun vaardigheden als gymnast, danser of turner. Amsterdam had al eerder de eer om dit evenement te hosten, namelijk in 1991.

Optredens in het Openluchttheater

Vandaag trekt het evenement, naast een paar verdwaalde toeristen, ook veel mensen die er speciaal voor naar het openluchttheater zijn gekomen. Ze hebben geluk, want door het slechte weer was het lange tijd niet zeker of het programma van vandaag wel door kon gaan. Maar waar de alles gister nog afgelast moesten worden, breekt nu net op tijd de zon door.

En dus kunnen de sporters vandaag gewoon hun optredens doen: ook al is het soms wat glad en wordt er hier en daar een slipfoutje gemaakt. Dat laatste wil de organisatie vanwege de veiligheid zo veel mogelijk voorkomen: “Er wordt veel gedweild en drooggemaakt. En we hebben matten ingevlogen, dus we proberen het zo veilig mogelijk te maken.”

World Gymnaestrada: Nog tot en met zaterdag

World Gymnaestrada duurt nog tot en met zaterdag 5 augustus. Het belooft een spectaculaire afsluiting te worden van een evenement dat, ondanks de regen, de harten van vele sportliefhebbers heeft weten te veroveren.

Plaats een reactie