15-jarige jongen ernstig gewond na poging tot sussen vechtpartij

In de Watergraafsmeer, op de Hugo de Vrieslaan, raakte een 15-jarige jongen ernstig gewond tijdens een vechtpartij gisteravond. De jongen probeerde een escalerende ruzie tussen twee groepen jongeren te kalmeren, maar werd in plaats daarvan neergestoken. Hoewel hij momenteel nog in het ziekenhuis verblijft, is zijn toestand stabiel en is hij buiten levensgevaar.

De gebeurtenissen van de avond

Rond 21.45 uur ontstond er een conflict tussen twee groepen jongeren op straat. De 15-jarige jongen, die enkele bekenden in de groepen herkende, probeerde de situatie te de-escaleren. Echter, zijn poging tot vredesstichting resulteerde in een gevecht waarbij hij werd neergestoken. Na het incident werd hij onmiddellijk naar het ziekenhuis vervoerd.

Verdachten aangehouden

De politie kon snel reageren op het incident en heeft drie verdachten aangehouden in de nabije omgeving van de vechtpartij. De verdachten, in de leeftijd van 15, 18 en 24 jaar, zijn meegenomen naar het politiebureau voor verder verhoor en zitten momenteel nog in hechtenis.

Oproep aan getuigen

Hoewel de politie al met verschillende getuigen heeft gesproken, zijn ze nog steeds op zoek naar meer informatie over de gebeurtenissen van gisteravond. Ze roepen iedereen die iets heeft gezien of gehoord op om zich te melden. Daarnaast wordt aan omwonenden die over camerabeelden beschikken rond het tijdstip van het incident gevraagd deze te delen met de politie.

Plaats een reactie