25-jarige man overleden na steekincident in Amsterdamse woonwijk

Een 25-jarige man is het levenloze slachtoffer geworden van een steekpartij die gisterochtend plaatsvond in de Robert Scottstraat in Amsterdam-West, zo heeft de politie bevestigd. Het incident vond plaats rond 8.45 uur in een woning in de straat.

29-jarige man zwaargewond

Naast de overleden man raakte een 29-jarige man zwaargewond bij het steekincident. Ondanks zijn verwondingen wist hij de woning te ontvluchten. Hij werd later naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij momenteel nog steeds verblijft. Kort na het incident werd een 36-jarige buurman van de slachtoffers door de politie aangehouden.

Verdachte zorgde voor overlast

Hoewel er nog geen officiële uitspraken zijn gedaan over de aanleiding van het steekincident, heeft een woordvoerder van de politie wel bevestigd dat de verdachte in het verleden voor overlast heeft gezorgd bij meerdere buurtbewoners, waaronder de slachtoffers. De precieze aard van deze overlast is nog niet bekendgemaakt.

Samenwerking met gemeente en woningcorporatie

De politie heeft in het verleden samengewerkt met verschillende partners, waaronder de gemeente en de woningcorporatie, om de problemen veroorzaakt door de verdachte aan te pakken. “Omdat het onderzoek nog in volle gang is, kunnen er op dit moment geen inhoudelijke mededelingen over de precieze aard van de problematiek worden gedaan en het contact dat er met de politie is geweest”, aldus een politiewoordvoerder.

De politie blijft de zaak onderzoeken en roept getuigen op om zich te melden. De buurt is geschokt door het incident en hoopt op een snelle oplossing van de zaak.

Plaats een reactie