78-jarige Amsterdammer beroofd en thuis bestolen

Een 78-jarige man uit Amsterdam heeft afgelopen zaterdag een bijzonder onfortuinlijke dag gehad. Na het doen van zijn boodschappen werd hij beroofd van zijn horloge door twee mannen. Bij thuiskomst ontdekte hij vervolgens dat er ook in zijn huis was ingebroken. De politie onderzoekt of de twee incidenten met elkaar in verband staan.

Overval na boodschappen

De man verliet zaterdagochtend rond 09.30 uur zijn woning aan de Buitenveldertselaan in de Gelderlandpleinbuurt om boodschappen te doen. Toen hij na ongeveer twee uur terugkeerde, zag hij bij de kruising van zijn woning met de A.J. Ernststraat twee mannen onder een overkapping staan. Nadat hij hen was gepasseerd, werd hij door een van de mannen hard vastgepakt. Zijn horloge werd met kracht van zijn pols gerukt en het duo vluchtte in de richting van het Gelderlandplein.

Inbraak in woning

Met een gewonde pols keerde de man terug naar zijn woning, waar hij ontdekte dat er met het slot van de voordeur was geknoeid. Eenmaal binnen bleek dat zijn huis overhoop was gehaald en dat er meerdere sieraden waren gestolen.

Politie zoekt getuigen

Volgens het slachtoffer waren beide straatrovers ongeveer 25 jaar oud, rond de 1.80 meter lang, met een normaal postuur en een blanke huidskleur. Na de twee incidenten hebben agenten in de buurt onderzoek uitgevoerd, maar dit heeft volgens de politie nog niet veel opgeleverd. Het is voor de recherche nog onduidelijk of de straatroof en de woninginbraak met elkaar te maken hebben.

De politie roept getuigen die iets hebben gezien of gehoord dat verband kan houden met de straatroof of de inbraak op om zich te melden. Ook wordt omwonenden met een videodeurbel of dashcam gevraagd om eventuele beelden te delen.

Plaats een reactie