Oud-agent riskeert celstraf voor lekken informatie over Lil Kleine

Het Openbaar Ministerie eist een gevangenisstraf van vier maanden, waarvan twee voorwaardelijk, tegen een voormalig politieagent die informatie lekte over rapper Lil Kleine. De 22-jarige man wordt ook verdacht van het proberen te verkrijgen van naaktfoto’s van een 12-jarig meisje.

Details over Lil Kleine’s arrestatie gelekt

Lil Kleine werd in februari vorig jaar gearresteerd nadat er beelden opdoken waarop te zien was dat hij zijn toenmalige vriendin zou mishandelen. Kort daarna verscheen er een gesprek op Snapchat waarin een agent onthulde hoe de rapper zich zou voelen in de cel. De politie startte een onderzoek naar het lek en kwam uit op de 22-jarige man.

De agent heeft bekend dat hij de informatie over de rapper naar een meisje heeft gestuurd via Snapchat. Hij omschreef zijn actie als “stom en dom”. Hij hoorde collega’s over Lil Kleine praten en wilde indruk maken op het meisje door met de informatie te komen. Toen de screenshots zich online verspreidden, heeft hij aan een collega bekend dat hij het mogelijke lek was. De agent is inmiddels door de politie oneervol ontslagen.

Verdachte van ongepast gedrag met minderjarige

Tijdens het onderzoek werden er in het Snapchat-account van de man berichten aangetroffen met een meisje dat toen 12 jaar oud was. De gesprekken kwamen uit 2020, de man werkte toen al bij de politie. Hij zou haar seksueel getinte berichtjes, dickpics en video’s waarop hij masturbeerde hebben gestuurd. Ook zou hij haar hebben gevraagd om naaktfoto’s te sturen.

De officier van justitie benadrukte tijdens de zitting de kwetsbaarheid van het jonge slachtoffer: “De verdachte heeft op onaanvaardbare wijze de seksuele ontwikkeling van slachtoffer doorkruist, terwijl zij ongestoord hoort te kunnen groeien tot volwassenheid, zeker ook op seksueel vlak.”

De rechtbank doet over twee weken uitspraak in de zaak.

Plaats een reactie