Ajax incasseert eerste nederlaag van het seizoen tegen Anderlecht

De eerste tegenslag van het nieuwe seizoen voor Ajax is een feit. In een vriendschappelijke wedstrijd tegen Anderlecht in Brussel, moest de Amsterdamse club een 3-0 nederlaag slikken. De doelpunten kwamen van voormalig Ajax-spits Kasper Dolberg, een eigen doelpunt van Oliver Aertssen en een treffer van Benito Raman.

Bassey afwezig door mogelijke transfer

De wedstrijd werd gekenmerkt door de afwezigheid van verdediger Calvin Bassey. Trainer Maurice Steijn wilde geen risico nemen met de speler, gezien de lopende onderhandelingen tussen Ajax en Fulham FC over een mogelijke transfer. “We hebben vanochtend met Calvin gesproken over de interesse. We willen absoluut niet het risico lopen dat hij geblesseerd raakt. De komende dagen moeten we kijken welke kant het opgaat”, zei hij in een interview met Ziggo Sport. Zonder Bassey kwam Ajax al na twaalf minuten op achterstand.

Doelpunten van Dolberg en Raman

Voormalig Ajax-spits Kasper Dolberg was degene die de score opende. De Deense speler wist Oliver Aertssen te passeren en scoorde met een stift over doelman Geronimo Rulli. De Belgen kregen nog een kans via Francis Amuzu, maar Rulli wist deze te stoppen. Steven Bergwijn creëerde voor rust nog een goede kans voor Ajax, maar zijn schot werd gestopt door doelman Maxime Dupé.

Ajax toont ander gezicht in tweede helft

In de tweede helft liet Ajax een ander spelbeeld zien. Dit werd ingeleid door een uitstekende pass van Branco van den Boomen, waarna Kenneth Taylor de paal raakte. Ondanks kansen voor Anass Salah-Eddine, Steven Bergwijn en Mohammed Kudus, bleef een doelpunt uit. Een misverstand tussen invaller Jay Gorter en Aertssen leidde tot een eigen doelpunt en een 2-0 achterstand. In de slotfase wist Benito Raman nog te scoren, waardoor de eindstand op 3-0 kwam.

Trainingskamp en oefenwedstrijd

Vanaf maandag vertrekt Ajax naar het Duitse Herzogenaurach voor een trainingskamp. Ter afsluiting van het kamp speelt de club nog een oefenwedstrijd tegen FC Augsburg op zaterdag 29 juli.

Opstelling Ajax: Rulli (Gorter/67); Rensch, Aertssen, Hato, Salah-Eddine; Van den Boomen, Taylor, Klaassen (Tahirovic/46); Kudus, Brobbey (Conceicao/68). Bergwijn (Daramy/75)

Plaats een reactie