Man ernstig gewond na val bij stuntattractie op Zwarte Cross

Een 47-jarige man uit Amsterdam heeft ernstige verwondingen opgelopen na een val bij een stuntattractie op het Zwarte Cross festival in Lichtenvoorde. Het incident vond plaats op een hoogte, waarna de man naar het ziekenhuis is gebracht.

Geen updates over toedracht en medische toestand

De politie van Gelderland heeft via Twitter laten weten dat er dit weekend geen verdere informatie zal worden verstrekt over de oorzaak van het ongeval. Ook over de medische toestand van het slachtoffer zullen geen verdere mededelingen worden gedaan.

Incident bij ‘Do Your Own Stunt’

Volgens Omroep Gelderland vond het incident plaats rond 15.00 uur bij de attractie ‘Do Your Own Stunt’. Bij deze attractie wordt een deelnemer in een tuigje gezekerd en vervolgens vanaf een hoog platform in een vrije val gelaten. Het is nog onduidelijk wat er precies mis is gegaan tijdens deze stunt. Het onderzoek naar de oorzaak van het ongeval is nog gaande.

Attractie buiten gebruik

Na het incident is besloten dat de betreffende attractie niet meer zal worden gebruikt tijdens het festival. Het is nog onbekend of de attractie in de toekomst nog zal worden ingezet bij andere evenementen.

Plaats een reactie