Ajax onthult derde tenue met diamantpatroon voor komend seizoen

De Amsterdamse voetbalclub Ajax heeft onlangs haar derde tenue voor het aankomende seizoen onthuld. Het nieuwe shirt, dat de Ajacieden zullen dragen tijdens Europese uitwedstrijden, is zwart met een opvallend diamantpatroon. De onthulling van het nieuwe tenue heeft veel aandacht getrokken, met fans die al vroeg in de rij stonden bij de winkel om het shirt te bemachtigen.

Derde tenue: altijd iets bijzonders

Volgens de fans heeft het derde shirt altijd iets speciaals. Het symboliseert de reis van de club door Europa, met de hoop op succes. Dit jaar is het shirt zwart, een keuze die door de meeste fans wordt toegejuicht. Het shirt is niet alleen stijlvol, maar ook praktisch – zoals een jonge Amsterdammer opmerkte, “Hij is zwart, dus hij wordt minder snel vies.”

Diamantpatroon: een eerbetoon aan talent

Het meest opvallende kenmerk van het nieuwe tenue is het diamantpatroon. Dit patroon is een eerbetoon aan de ‘diamanten’ die de club heeft voortgebracht via de eigen jeugdopleiding. Het is een symbool van de talenten die Ajax heeft geslepen en ontwikkeld. “Dat is gewoon waar Ajax voor staat: talenten, oftewel diamanten, worden geslepen. Het klopt gewoon”, aldus een enthousiaste fan.

Het tenue is geïnspireerd door de diamanten uit het verleden, het heden en de toekomst, volgens een verklaring van Ajax. De slogan van het tenue is ‘Diamonds are forever’, en het shirt werd gepresenteerd in een video met voormalig Ajax-speler Jari Litmanen in de hoofdrol.

Het kampioensshirt?

De Ajaxfans zijn er zeker van: dit is het kampioensshirt. “We zijn Amsterdammers en met dit shirt gaan we kampioen worden.” Hoewel het derde tenue niet zal worden gedragen in de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Heracles Almelo, is de kans groot dat het shirt zijn debuut zal maken in de eerste Europese uitwedstrijd van Ajax.

Plaats een reactie