Ajax start seizoen met traditionele bosloop

De voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen van Ajax is weer van start gegaan. Zoals elk jaar begint de Amsterdamse club met een traditionele bosloop in het Amsterdamse Bos. Dit jaar waren er naast de bekende gezichten ook een aantal nieuwe aanwezig.

Nieuwe gezichten bij technische staf

De technische staf van Ajax heeft dit jaar een aantal nieuwe leden. Maurice Steijn is de nieuwe trainer en hij wordt bijgestaan door assistenten Hedwiges Maduro en Said Bakkati. Terwijl de spelers zich in het zweet werkten tijdens de bosloop, hield de technische staf een kritisch oog op de prestaties.

Terugkeer van verhuurde spelers

Ook waren er een aantal spelers aanwezig die vorig seizoen waren verhuurd. Kik Pierie en Max de Waal zijn terug bij Ajax en kregen tijdens de bosloop de kans om zich te bewijzen voor het nieuwe seizoen. Nieuwe aanwinst Branco van der Boomen moest ook de kilometers heuvel op en af trotseren.

Verdwaalde spelers

De bosloop is niet alleen een fysieke test, maar ook een oriëntatietest. De spelers moeten drie rondjes door het Amsterdamse Bos lopen om te laten zien dat ze fit uit de vakantie zijn gekomen. De groep met Steven Berghuis en Davy Klaassen liep de eerste ronde het snelst, in 7 minuten en 24 seconden.

Maar niet iedereen had het parcours even goed onder de knie. Jorrel Hato en Owen Wijndal raakten tijdens het eerste rondje de weg kwijt. Ze misten een afslag en kwamen pas na vele extra kilometers weer aan bij de rest van de groep. “We volgden eerst de lintjes, maar op een gegeven moment kwamen we bij borden en waren we het kwijt”, aldus Wijndal.

De bosloop is een belangrijk onderdeel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het is een test van zowel fysieke fitheid als teamwerk. En hoewel er altijd wel wat verdwaalde spelers zijn, is het vooral een leuke en uitdagende manier om het seizoen te beginnen.

Plaats een reactie