Ajax stelt teleur met gelijkspel tegen Fortuna Sittard

Ajax heeft vanmiddag niet kunnen zegevieren tegen Fortuna Sittard in een wedstrijd die eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Onder leiding van coach Maurice Steijn, die vijf nieuwe spelers introduceerde, kon Ajax geen doelpunt scoren. Dit resultaat volgt op een eerder gelijkspel tegen Excelsior, waardoor Ajax na drie competitiewedstrijden op vijf punten staat.

Debutanten en afwezigen

Gaston Ávila, Georges Mikautadze en Josip Sutalo maakten hun debuut in de startopstelling. Sutalo werd zelfs tot aanvoerder benoemd in afwezigheid van de geblesseerde Steven Bergwijn. Kristian Hlynsson, de IJslander, maakte ook zijn basisdebuut voor Ajax. Naast Bergwijn waren ook Jakov Medic, Kenneth Taylor en Owen Wijndal afwezig, waarbij Wijndal zelfs niet in de selectie was opgenomen.

Doelpuntloze eerste helft

De wedstrijd begon zonder grote kansen voor beide teams. Fortuna kreeg na acht minuten een kans om de score te openen na een late tackle van Devyne Rensch op Tijjani Noslin, wat resulteerde in een penalty. Noslin nam de penalty zelf, maar schoot hoog over het doel. De rest van de eerste helft was vrij rustig, met een doelpunt van Brian Brobbey dat werd afgekeurd wegens buitenspel net voor de rust.

Geen doorbraak in de tweede helft

De eerste echte kans voor Ajax kwam tien minuten na de rust, toen linksback Ávila de bal net naast het doel van Fortuna plaatste. Na ongeveer een uur bracht Steijn Chuba Akpom en Anton Gaaei in het spel, die Brobbey en Rensch vervingen. Ondanks deze veranderingen kon Ajax geen grote kansen creëren. In de 64e minuut voorkwam Jay Gorter een doelpunt van Noslin, waardoor de stand 0-0 bleef. Er vielen geen doelpunten meer in de rest van de wedstrijd, wat betekent dat Ajax voor de tweede keer dit seizoen punten heeft laten liggen in de Eredivisie.

Wat staat er op het programma?

Vanwege een interlandperiode is er komend weekend geen Eredivisie-wedstrijd. Ajax komt weer in actie op 17 september. Een week later staat de eerste Klassieker van het seizoen op het programma in de Johan Cruijff Arena. Tussendoor speelt Ajax ook nog een Europa League-wedstrijd tegen Olympique Marseille in de Arena.

Plaats een reactie