Ajax-supporters krijgen groen licht voor uitwedstrijd tegen AEK Athene

De trouwe aanhang van Ajax kan opgelucht ademhalen: ze zijn welkom bij de uitwedstrijd tegen AEK Athene. Er zijn 1555 tickets beschikbaar in het uitvak voor de confrontatie in Griekenland op 5 oktober.

Hoogrisico-wedstrijden

Na de loting adviseerde Ajax zijn supporters om nog even te wachten met het boeken van reizen naar Athene en Marseille. De duels met AEK en Olympique worden namelijk gezien als hoogrisico-wedstrijden. Het was daardoor nog niet zeker of de Ajax-fans welkom zouden zijn bij beide duels. Inmiddels is dus bekend dat voor Athene het sein op groen is gezet. Of de supporters ook naar Frankrijk mogen afreizen, wordt later bekendgemaakt.

Strikte regels voor kaartverkoop

Kaarten voor de wedstrijd kunnen alleen op naam worden aangeschaft en zijn niet overdraagbaar. In Athene zal er streng gecontroleerd worden of de naam op het ticket overeenkomt met de naam op het identiteitsbewijs. Dit is echter een standaardprocedure bij Europese uitwedstrijden.

Onzekerheid over Griekse fans in Amsterdam

Of de Griekse fans ook welkom zijn bij de wedstrijd in Amsterdam, is nog niet duidelijk. Die wedstrijd vindt pas plaats op 14 december. Het zal waarschijnlijk afhangen van hoe de harde kern van AEK zich gedraagt tijdens het duel in Athene. In 2018 speelden de teams ook tegen elkaar, toen werd het uitvak bestookt met vuurpijlen en gooide een AEK-hooligan een molotovcocktail naar het uitvak. AEK moest hiervoor een boete van 80.000 euro betalen. Sindsdien speelt de club in een nieuw stadion.

De situatie blijft dus gespannen en onzeker, maar voor nu kunnen de Ajax-supporters zich in ieder geval verheugen op een spannende uitwedstrijd in Athene.

Plaats een reactie