Ajax verwelkomt Chuba Akpom als nieuwe aanvaller

De Amsterdamse voetbalclub Ajax heeft een nieuwe aanwinst in de voorhoede. De 27-jarige Engelse spits Chuba Akpom is overgekomen van Middlesbrough voor een bedrag van 12,3 miljoen euro. Dit bedrag kan door middel van bonussen nog oplopen tot 14,3 miljoen euro.

De carrière van Akpom

Akpom begon zijn voetbalcarrière in de jeugdopleiding van Arsenal, maar wist daar nooit echt door te breken. Na zijn tijd bij Arsenal heeft hij bij diverse clubs in Engeland gespeeld. In 2017 maakte hij de overstap naar het Belgische Sint-Truiden en een jaar later verhuisde hij naar PAOK Saloniki.

De afgelopen jaren was Akpom actief bij Middlesbrough in Engeland. Hij heeft daar op het tweede niveau vorig seizoen maar liefst 28 doelpunten gemaakt. Dit is een aanzienlijke verbetering van zijn persoonlijk record, aangezien hij voorheen nooit meer dan tien keer in één seizoen scoorde.

Concurrentiestrijd bij Ajax

Bij Ajax zal Akpom de concurrentie aangaan met Brian Brobbey, die tot nu toe de enige spits in de selectie was. Trainer Maurice Steijn heeft de afgelopen weken al openlijk aangedrongen op de komst van een tweede doelpuntenmaker. Met de komst van Akpom lijkt deze wens te zijn vervuld.

Met deze nieuwe aanwinst hoopt Ajax de aanvalslinie te versterken en zo nog meer doelpunten te kunnen maken in het komende seizoen. Het is nu aan Akpom om te laten zien wat hij waard is op het hoogste niveau van het Nederlandse voetbal.

Plaats een reactie