Poolse touringcars vervangen Amsterdamse stadsbussen

In het Oostelijk Havengebied van Amsterdam is er de afgelopen weken een opmerkelijk fenomeen te zien: Poolse touringcars die de rol van stadsbussen overnemen. Deze ongebruikelijke situatie heeft voor verwarring gezorgd bij de lokale bevolking, die zich afvraagt waarom deze ‘spookbussen’ hun straten doorkruisen.

Geen toeristenbussen, maar pendelbussen

De Poolse touringcars zijn geen onderdeel van een nieuwe toeristische route, maar zijn in feite pendelbussen van het Gemeentelijk Vervoerbedrijf (GVB). Deze bussen, die zijn voorzien van een bordje met nummer 443, zijn ingezet om de reguliere dienstregeling te vervangen. De reden voor deze ongebruikelijke maatregel is een personeelstekort bij het GVB.

Zomerdienstregeling en personeelstekort

Volgens woordvoerder Edgar van de Pas van het GVB maken de Poolse touringcars deel uit van de zomerdienstregeling. Door een tekort aan personeel heeft het GVB moeten besluiten om lijn 43 (CS – Borneo Eiland) en lijn 38 (Buiksloterham – Noord) tijdelijk op te schorten. Om te voorkomen dat er helemaal geen vervoer meer zou zijn, heeft het GVB besloten om pendelbussen in te zetten.

Samenwerking met touringcarbedrijf Jan de Wit

Om de pendelbussen te kunnen verzorgen, heeft het GVB een beroep gedaan op touringcarbedrijf Jan de Wit. Dit bedrijf heeft echter ook beperkt materieel en heeft daarom Poolse touringcars met Poolse chauffeurs ingezet. Van de Pas benadrukt dat deze chauffeurs ervaren zijn en de route goed kennen. De pendelbussen zijn voor iedereen toegankelijk.

Kritiek van buurtbewoners

Hoewel de pendelbussen een oplossing bieden voor het personeelstekort, zijn sommige buurtbewoners kritisch. Ze wijzen op de moeilijkheden voor gehandicapten om de bus te betreden en het feit dat de bussen op diesel rijden, wat in strijd is met het gemeentelijk beleid om het gebruik van diesel en touringcars in de stad te verminderen. Bovendien is het niet duidelijk dat het om Amsterdams openbaar vervoer gaat, aangezien er Poolse teksten op de bussen staan.

Van de Pas erkent deze problemen, maar stelt dat het alternatief – geen vervoer – onacceptabel was. De pendelbussen blijven rijden tot en met zaterdag 2 september, waarna de reguliere dienstregeling weer wordt hervat.

Plaats een reactie