Amsterdam Pirates maken indrukwekkende comeback in Holland Series

De Amsterdam Pirates hebben hun terugkeer naar de Holland Series bevestigd, een reeks van vijf wedstrijden waarbij het team dat als eerste drie overwinningen behaalt, zich tot Nederlands kampioen mag kronen. De Pirates stonden in de halve finale tegenover HCAW, waarbij beide teams na vier wedstrijden twee overwinningen op hun naam hadden staan. In de beslissende vijfde wedstrijd wisten de Pirates echter de overhand te nemen met een 7-3 overwinning.

De weg naar de finale

HCAW, dat eerder deze zomer nog de Europese titel behaalde, wist de eerste wedstrijd te winnen, maar moest in de daaropvolgende twee wedstrijden het onderspit delven tegen de Pirates. Hoewel de Pirates in de vierde wedstrijd de kans hadden om hun finaleplaats veilig te stellen, wist HCAW deze wedstrijd te winnen. Dit leidde tot een vijfde en beslissende wedstrijd, die uiteindelijk in het voordeel van de Pirates werd beslist met een 3-7 overwinning.

Met deze overwinning zijn de Pirates terug op het podium waar ze jarenlang een vaste waarde waren. Tussen 2016 en 2021 bereikten ze telkens de finale. Vorig jaar werd deze finale echter niet gehaald, toen HCAW de Pirates in de halve finale uitschakelde.

De verrassende comeback

Na een reeks succesvolle seizoenen tussen 2019 en 2021, waarin de Pirates twee keer kampioen werden, was het een verrassing dat de Pirates dit jaar zo’n sterke comeback maakten. Na het vertrek van de hoofdtrainer, enkele spelers en de hoofdsponsor vorig jaar, kreeg de nieuwe hoofdtrainer Mervin Gario de tijd om een nieuw team op te bouwen. Ondanks deze uitdaging presteerde Gario beter dan verwacht en eindigden de Pirates als derde in de reguliere competitie, wat hen een plek in de halve finale opleverde.

De finale tegen Neptunus

Met de halve finale achter de rug, staat nu Neptunus te wachten in de finale. De Rotterdammers zijn een geduchte tegenstander, aangezien ze sinds 2009 slechts één keer afwezig waren in de Holland Series. Neptunus is met 16 titels ook recordkampioen van Nederland, hoewel hun laatste overwinning in de Holland Series dateert van 2018.

De eerste wedstrijd tussen de Pirates en Neptunus vindt plaats op 7 oktober. Dit heeft te maken met het Rotterdam Baseball Weekend dat volgende week plaatsvindt, en het EK Honkbal in Tsjechië, dat op 24 september begint en ongeveer een week duurt.

Plaats een reactie