Amsterdam Quiz keert terug met nieuwe vragen en regels

Ben je een kenner van Amsterdamse feiten en trivia? Dan is de Grote Amsterdam Quiz iets voor jou. Deze jaarlijkse pubquiz, die de kennis van deelnemers over de hoofdstad van Nederland test, keert terug met nieuwe vragen en regels. De voorrondes vinden plaats op meer dan 85 locaties tussen 1 en 15 oktober, met de grote finale op 27 oktober.

Amsterdam viert 750-jarig bestaan

In 2025 viert Amsterdam zijn 750-jarig bestaan. Ter ere van deze mijlpaal wordt de Grote Amsterdam Quiz jaarlijks georganiseerd. De quiz werd vorig jaar voor het eerst gehouden, met voorrondes op diverse locaties, variërend van kroegen tot verzorgingshuizen. De finale vond plaats in de Nieuwe Kerk.

Wat is er nieuw dit jaar?

Dit jaar zijn er enkele veranderingen in de Grote Amsterdam Quiz. Ten eerste zijn er tachtig gloednieuwe vragen bedacht voor de voorrondes. Ten tweede mogen winnende teams dit jaar met alle teamleden naar de finale, in tegenstelling tot vorig jaar toen slechts één teamlid de finale mocht bijwonen. Ten slotte vindt de finale dit jaar plaats in het H’ART Museum, de voormalige Hermitage, in plaats van de Nieuwe Kerk. De winnaars kunnen naast eeuwige roem ook mooie prijzen verwachten.

Hoe kun je meedoen?

Teams van maximaal vier personen kunnen zich aanmelden voor de voorrondes. Deelname aan de voorrondes is gratis. Voor de teams die de finale niet halen, is er nog steeds de mogelijkheid om de finale live te volgen op AT5 op 27 oktober.

Of je nu een doorgewinterde Amsterdammer bent of gewoon een liefhebber van trivia, de Grote Amsterdam Quiz biedt een leuke en uitdagende manier om je kennis van de stad te testen. Dus verzamel je team, bereid je voor op vragen over alles van de langste straat van Amsterdam tot de ingrediënten van het Amsterdams-Joodse ‘broodje halfom’, en doe mee!

Plaats een reactie