Amsterdam Roots Festival beperkt tot één dag

Het Amsterdam Roots Festival, dat normaal gesproken zes dagen duurt, heeft dit jaar flink moeten inkrimpen en vond slechts één dag plaats. De focus lag dit jaar volledig op het grote evenement in het Oosterpark, dat normaal gesproken de afsluiter van het festival is. Het festival wil gratis en toegankelijk blijven voor iedereen.

Kostenstijging en beperkte fondsen

Volgens algemeen en artistiek directeur Danka van Dodewaard is het de afgelopen vijf jaar vijftig procent duurder geworden om het festival te organiseren. Daarnaast zijn er niet meer fondsen beschikbaar. Om het festival in het Oosterpark toch door te kunnen laten gaan, heeft Van Dodewaard alles op alles moeten zetten en ook hier bezuinigd.

Drie podia en gratis toegang

Er waren dit jaar drie podia op het festival, en minder dan dat was volgens Dodewaard niet mogelijk. De essentie van het festival is om alle verschillende culturen te laten zien, en dat kan niet met nog minder podia. Bezoekers een entreekaartje laten kopen is geen optie, omdat het festival toegankelijk moet blijven voor iedereen.

Investeerders gezocht

Van Dodewaard is niet van plan om weer entree te gaan vragen en hoopt dat mensen of bedrijven willen investeren in het Amsterdam Roots Festival. Ze hoopt dat het festival volgend jaar weer op de gebruikelijke manier kan plaatsvinden.

Plaats een reactie