Amsterdam’s Hermitage Museum krijgt nieuwe partners

Na het verbreken van de banden met het Hermitage Museum in Sint Petersburg, heeft het Hermitage Amsterdam nu drie nieuwe samenwerkingspartners gevonden: het British Museum, het Centre Pompidou en het Amerikaanse Smithsonian Museum.

Wedergeboorte van het museum

Directeur Annabelle Birnie is verheugd over deze nieuwe samenwerkingen, die het museum aan de Amstel een nieuwe impuls geven. De banden met het Russische Hermitage Museum werden verbroken na de inval in Oekraïne vorig jaar, wat leidde tot een moeilijke periode voor het Amsterdamse museum.

Meerdere samenwerkingen

Door nu te kiezen voor meerdere samenwerkingspartners, is het museum niet meer afhankelijk van één partij. De nieuwe partners hebben enorme collecties, wat veel mogelijkheden biedt voor het Hermitage Amsterdam. Zo beschikken de bij het Smithsonian aangesloten instellingen samen over 155 miljoen stukken.

Amsterdam 750 jaar

De Amerikaanse miljardair en kunstmecenas Thomas Kaplan, die de grootste particuliere verzameling Rembrandts ter wereld bezit, heeft aangekondigd dat zijn Leiden Collection in 2025, wanneer Amsterdam zijn 750e verjaardag viert, 17 Rembrandts zal exposeren in het Hermitage Amsterdam. Dit betekent bijna een verdubbeling van het aantal Rembrandts in de stad, aldus directeur Birnie.

Plaats een reactie