Genomineerden Amsterdamprijs voor de Kunst 2023 onthuld

Het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) heeft de genomineerden voor de Amsterdamprijs 2023 bekendgemaakt. Deze prestigieuze prijs wordt jaarlijks toegekend aan drie kunstenaars, organisaties of kunstprojecten die een bijzondere bijdrage leveren aan kunst en cultuur in de stad. Micha Hamel, kunstenaar en juryvoorzitter, maakte de genomineerden bekend vanuit de ambtswoning.

Twintigste editie van de Amsterdamprijs

Dit jaar wordt de Amsterdamprijs voor de Kunst voor de twintigste keer uitgereikt namens de gemeente. De prijs is verdeeld in drie categorieën: de ‘Stimuleringsprijs’ voor vernieuwende makers of organisaties, het ‘Werk van het Jaar’ voor het meest baanbrekende kunstwerk of -project, en ‘Bewezen Kwaliteit’ voor degenen die al jarenlang grenzen verleggen in de kunst- en cultuursector.

De genomineerden

In de categorie ‘Stimuleringsprijs’ zijn Kevin Osepa, Sophie Straat en Kanaal40 genomineerd. No Limits!, Art Castle en Waterworks of Money maken kans op de prijs in de categorie ‘Werk van het Jaar’. De winnaar van de categorie ‘Bewezen Kwaliteit’ wordt tijdens de uitreiking van de Amsterdamprijs in oktober bekendgemaakt.

Uitreiking en jubileumviering in oktober

De uitreiking van de Amsterdamprijs voor de Kunst vindt plaats op 16 oktober en heeft dit jaar een extra feestelijk tintje: het AFK viert namelijk haar 50-jarig jubileum. In de categorie ‘Bewezen Kwaliteit’ zal de prijs direct toegekend worden aan de winnaar. De uitreiking is te volgen via AT5. Aanstaande vrijdag is een verslag van de bekendmaking van de genomineerden te zien in Cultuurmachine met Nadine.

Plaats een reactie