Amsterdam’s nachtburgemeester stelt alternatieve locatie voor erotisch centrum voor

De nachtburgemeester van Amsterdam, Freek Wallagh, heeft een alternatieve locatie voorgesteld voor het geplande erotisch centrum van de stad. Hij stelt voor om het centrum te vestigen in het Blaauwlakenblok, een gebied dat slechts een paar honderd meter verwijderd is van de beroemde prostitutieramen van de stad. Wallagh is van mening dat de huidige voorgestelde locaties in Noord en Zuid de verkeerde boodschap overbrengen en bijdragen aan het negatieve stigma rond sekswerk.

De voorgestelde locatie

Volgens Wallagh is het Blaauwlakenblok, gelegen tussen de Warmoesstraat, de Oudezijds Voorburgwal, de Sint Annenstraat en de Sint Jansstraat, de ideale locatie voor het erotisch centrum. In het verleden was dit gebied al een plek voor sekswerk en momenteel zijn er leegstaande panden. Wallagh gelooft dat deze locatie een moderne en realistische kijk op sekswerk in Amsterdam vertegenwoordigt, met een focus op het creëren van veilige werkplekken en leefbare buurten.

Voordelen van de nieuwe locatie

Wallagh voorspelt dat het vestigen van het erotisch centrum in het Blaauwlakenblok zal leiden tot minder drukte op de Wallen, omdat toeristen over een groter gebied worden verspreid. Architect Anna Torres heeft een plan ontwikkeld voor deze locatie, dat positief is ontvangen door bewoners, sekswerkers en ondernemers. Ze hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn in verdere uitwerking van dit plan.

De visie van de nachtburgemeester

“Ons alternatieve plan houdt rekening met de wensen van Amsterdammers en sekswerkers, zorgt ervoor dat raamprostitutie niet uit de binnenstad hoeft te verdwijnen, verbetert de positie van sekswerkers, gaat ondermijning tegen en vermindert de drukte en overlast op de Wallen”, aldus Wallagh.

Wallagh hoopt dat een van de gemeenteraadsleden tijdens de komende gemeenteraadsvergadering een voorstel zal indienen om deze locatie verder te laten onderzoeken door de gemeente. Hij gelooft dat dit het moment is waarop de gemeenteraad haar invloed kan uitoefenen, aangezien het college van burgemeester en wethouders aan het eind van dit jaar een besluit zal nemen over de definitieve locatie.

Plaats een reactie