Amsterdamse Poort Bewoners Eisen Actie Tegen Verwaarlozing en Rattenplaag

De bewoners van de Amsterdamse Poort in Zuidoost zijn het zat. Ze zijn gefrustreerd door de losliggende tegels, de ratten die er rondrennen en het achterstallig onderhoud. Hun klachten aan de woningcorporatie en de gemeente lijken op dovemansoren te vallen, en de situatie verslechtert alleen maar. “Het is om te huilen,” zegt een van de bewoners.

Verwaarlozing en Rattenplaag

Wilma, een bewoner van het Bijlmerplein aan de Amsterdamse Poort voor de afgelopen 34 jaar, herinnert zich een tijd dat de buurt werd beschouwd als een prestigieuze plek om te wonen. Nu schaamt ze zich als ze bezoekers ontvangt. “Achterstallig onderhoud, vuil, ratten; het lijkt wel een eindeloze nachtmerrie. We zijn ten einde raad,” zegt ze.

De loopdekken, die openbare ruimte zijn en eigendom van de gemeente, zijn een bron van frustratie. Een woordvoerder van Stadsdeel Zuidoost heeft aangegeven dat er plannen zijn voor renovatie, maar er is nog geen datum vastgesteld. “Dat is precies het probleem,” zegt Wilma. “We hebben zo vaak aangegeven dat er problemen zijn, maar er gebeurt niets. We willen geen beloftes meer, we willen een datum.”

Rattenoverlast

In 2017 werd de rattenoverlast in de buurt al eens belicht door AT5. Sindsdien lijkt er weinig veranderd. “Gisteren volgde er nog eentje me de trap op,” zegt een andere buurtbewoner. “Het is echt angstaanjagend.”

Woningcorporatie Ymere erkent dat de rattenoverlast een groot probleem is voor de bewoners. Een woordvoerder wijst op rondslingerend afval, losse vuilniszakken en voedselresten als oorzaken van de plaag. Een andere buurtbewoner beaamt dit: “Het is hier een lopend buffet voor de ratten, geen wonder dat ze hier graag komen,” zegt ze.

De bewoners van de Amsterdamse Poort hopen dat hun oproep tot actie eindelijk zal leiden tot concrete stappen om hun buurt weer leefbaar te maken.

Plaats een reactie