Explosies schudden Amsterdam Zuidoost en Weesp op

In een onrustige nacht werden bewoners van Amsterdam Zuidoost en Weesp opgeschrikt door explosies bij twee verschillende woningen. De incidenten, die plaatsvonden aan de ‘s-Gravendijkdreef in Zuidoost en de Herensingel in Weesp, resulteerden in branden maar gelukkig geen gewonden.

Explosie en brand in Zuidoost

De eerste explosie vond plaats om 22.28 uur in Zuidoost. Een brandend voorwerp werd naar binnen gegooid, gevolgd door een luide knal. Dit resulteerde in een brand in de keuken van de woning. De brandweer werd snel ter plaatse geroepen en kon de brand snel onder controle krijgen. Het incident veroorzaakte aanzienlijke schade, waaronder een gebarsten raam.

Volgend incident in Weesp

Niet veel later, slechts dertig minuten na de eerste explosie, was het raak in Weesp. Opnieuw werd een brandend voorwerp gevolgd door een explosie. Dit keer belandde het explosief voor de portiek van een woning. De bewoners van het huis konden de daaropvolgende brand zelf blussen, waardoor de schade beperkt bleef.

Onderzoek naar de incidenten

De politie is momenteel bezig met het onderzoeken van beide incidenten. Hoewel er nog geen verdachten zijn aangehouden, wordt er grondig onderzoek gedaan naar de oorzaak van de explosies en de mogelijke connectie tussen de twee incidenten. De bewoners van de getroffen woningen en de omliggende gebieden worden verzocht om eventuele informatie die kan bijdragen aan het onderzoek te delen met de politie.

Deze incidenten benadrukken het belang van waakzaamheid en veiligheid in onze gemeenschappen. Het is cruciaal dat iedereen alert blijft en verdachte activiteiten meldt bij de autoriteiten om dergelijke gebeurtenissen in de toekomst te voorkomen.

Plaats een reactie