Amsterdamse restauranthouder op brute wijze vermoord in Heiloo

In een schokkende ontwikkeling in een al maanden durende vermissingszaak, is gebleken dat de 38-jarige Elias Assaf, een Amsterdamse restauranthouder die sinds april vermist was, op brute wijze is vermoord in een klooster in Heiloo. Dit nieuws komt naar voren na de eerste inleidende zitting in de strafzaak tegen de verdachte, Emad A.

Verdachte en slachtoffer werkten samen

Volgens bronnen waren zowel Assaf als de verdachte werkzaam in hetzelfde restaurant in Amsterdam. Emad A., die oorspronkelijk uit Egypte komt, werd op 18 april 2023 gearresteerd in het Onze Lieve Vrouw ter Nood-klooster in Heiloo, waar hij op dat moment verbleef.

Moord en verminking in klooster

De moord op Assaf zou ook in dit klooster hebben plaatsgevonden. Naar verluidt is Assaf vermoord en vervolgens in stukken gesneden. Delen van zijn lichaam zijn gevonden in de auto van de verdachte en in Duitsland. Camerabeelden tonen de verdachte terwijl hij met zware koffers sleept. Emad A. heeft toegegeven betrokken te zijn geweest bij de dood van Assaf.

Vermissing en arrestatie

Assaf verdween op 11 april 2023 zonder een spoor achter te laten uit Amsterdam-Oost. Een week later werd Emad A. gearresteerd. De verdachte blijft voorlopig in hechtenis, aangezien de rechtbank spreekt van een ‘zeer ernstige verdenking’. Daarnaast wordt Emad A. momenteel psychologisch onderzocht.

Deze gruwelijke moord heeft een schokgolf veroorzaakt in de lokale gemeenschap en roept vragen op over de veiligheid en het welzijn van werknemers in de horeca. Het is een tragische herinnering aan de noodzaak van voortdurende waakzaamheid en zorg voor elkaar in onze samenleving.

Plaats een reactie