Amsterdamse transvrouw wint internationale missverkiezing in Thailand

De 27-jarige Amsterdamse Solange heeft de prestigieuze titel ‘Miss International Queen 2023’ in de wacht gesleept tijdens de jaarlijkse missverkiezing voor transvrouwen in Thailand. Eerder won ze al de Nederlandse versie van de missverkiezing en werd ze gekroond tot ‘Miss Intercontinental of Noord-Holland’. Met deze overwinning schrijft Solange geschiedenis als de eerste Nederlandse én Europese winnares van deze internationale titel.

Missverkiezing ter bevordering van acceptatie transvrouwen

De missverkiezing ‘Miss International Queen’ wordt sinds 2004 bijna jaarlijks georganiseerd met als doel de acceptatie van transvrouwen wereldwijd te vergroten. Dit jaar namen 23 deelnemers uit verschillende landen deel aan de competitie. Solange wist uiteindelijk de overwinning te behalen, gevolgd door Qatrisha Zairyah uit Singapore en Melony Munro uit de Verenigde Staten als runner-ups.

Inspirerende boodschap van de winnares

In haar overwinningsspeech benadrukte Solange het belang van zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. Ze sprak de inspirerende woorden: “De boodschap die ik de wereld wil laten zien, is dat je nooit moet stoppen met in jezelf te geloven. Je moet altijd, altijd, altijd volledig in jezelf geloven om alles te bereiken wat je wilt, want je bent de held van je eigen verhaal.” Met deze boodschap hoopt Solange anderen te motiveren om hun dromen na te jagen en zich niet te laten tegenhouden door vooroordelen of discriminatie.

Een mijlpaal voor de transgemeenschap

De overwinning van Solange op het internationale podium is een belangrijke mijlpaal voor de transgemeenschap, zowel in Nederland als in Europa. Het toont aan dat er steeds meer erkenning en acceptatie komt voor transvrouwen en dat zij net zo goed kunnen schitteren op het wereldtoneel. Solange’s succes zal ongetwijfeld anderen inspireren om hun eigen pad te bewandelen en te strijden voor gelijke kansen en behandeling voor iedereen, ongeacht hun genderidentiteit.

Plaats een reactie